Domáce tortilla wrapy


Wrapy sú takou príjemnou obmenou pečiva, ľahko sa naplnia aj zabalia deťom na desiatu do boxíku. Máme ich radi, ale doteraz sa mi na Slovensku nepodarilo nájsť kupované wrapy, ktpré by neobsahovali kopec úplne zbytočnej chémie a tak si ich doma pečiem čerstvé. Cesto tvorí pár ingrediencií, ktoré máte určite doma a nie je to nič zložité, snáď len to vaľkanie ... ale po pár vyváľaných plackách človek príde nato ako ich vyvaľkať tenké a v tvare kruhu a potom to ide už od ruky. 

Ja som v recepte použila múku bielu špaldovú 2 hrnčeky a zvyšok som dosypala celozrnnej špaldy, ale myslím, že s múkami môžete experimentovať, pridať trebárs aj kukuričnej ak máte chuť.

Wrapy som opekala na suchej panvici, naozaj im stačí len malá chvíľka, aby Vám nestvrdli a zostali krásne jemné.

Budete potrebovať:

3 hrnčeky múky 
1KL prášku do pečiva
1KL soli
1/3 hrnčeka olivového oleja
1hrnček horúcej vody

Postup:

Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, pridáme olej a horúcu vodu (nie vriacu) a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 16 častí a z každej vypracujeme malú placku. Placky zakryjeme utierkou a necháme 15-20 minút odpočívať. Potom každú placku rozvaľkáme úplne na tenúčko a opečieme na rozhorúčenej panvici cca 1 minútu z jednej a 30 sekúnd z druhej strany. Aby zostali mäkké, prikryjeme utierkou a po vychladnutí skladujeme v ziplock sáčku v chladničke alebo zamrazíme. 


Pridať komentár