Domáce muffiny sú vítanou zmenou v dcérinom desiatovom boxíku. Majú akurátnu veľkosť a keď pri ich príprave použijete zdravé, ľahko stráviteľné a nutrične bohaté prísady, môžete si na nich bez výčitiek pochutnať aj na raňajky. Tieto zelené muffiny ozeleneli zo špenátu, ale špenátovú chuť nemajú :) Dnes som ich prisladila ryžovým sirupom, ktorý má úplne neutrálnu chuť a najsilnejšie je cítiť chuť zrelých banánov. Vyskúšajte!
Budete potrebovať:
2 vajíčka
50g oleja (ghee, masla)
2 veľmi zrelé banány
90g sladidla - med, javorový, obilný, datľový sirup
vanilka
150g ovsených vločiek
2 vajíčka
50g oleja (ghee, masla)
2 veľmi zrelé banány
90g sladidla - med, javorový, obilný, datľový sirup
vanilka
150g ovsených vločiek
60g múky
1ČL sódy bikarbóny
1,5ČL octu
štipka soli
1ČL ceylónskej škorice
90g baby špenátu
55g vody (rastlinného mlieka)
1ČL sódy bikarbóny
1,5ČL octu
štipka soli
1ČL ceylónskej škorice
90g baby špenátu
55g vody (rastlinného mlieka)
čoko čipsy (nemusia byť)
Postup:
Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri a keď vznikne jemné cesto peknej zelenej farby tak ho rozdelíme do 12 muffinových košíčkov (môžeme pridať čokoládové čipsy) a pečieme na plechu na muffiny pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút. Konktrolujeme špáradlom, keď vyjde čisté je hotovo :)
Pridať komentár