Pečené kuracie nuggetky s pečenou zeleninou


Mäso sa u nás na stole neobjavuje tak často, ale keď sa objaví, tak väčšinou je to hydina - kuriatko, kačka alebo morka. Top najobľúbenejšie sú pečené kuracie stehná. Prsia ... tie veru zostávajú v mrazničke najdlhšie, je to také suchšie mäsko a chutí najmenej. ALE odkedy som začala pripravovať tieto malé šťavnaté nuggetky v rúre, začali sa konečne aj tie mínať rýchlejšie :o) 

Nuggetky pečiem v rúre preto, lebo vyprážané jedlá doma nepripravujeme a dcéra by ich ani nejedla. Takto sme spokojní úplne všetci :)

Budete potrebovať

kuracie prsia 
smotanový jogurt
strúhanka
parmezán
soľ, korenie podľa chuti

olivový olej
zelenina na pečenie - mrkva, batáty, zemiaky, červená repa, paprika, cesnak

 

Postup

Najprv si očistíme a nakrájame zeleninu na pečenie, dobre umyjeme, poriadne osušíme a dáme do misy. Pridáme trochu olivového oleja a poriadne premiešame, aby sa olej dostal na každý kúsok. Zeleninu premiestnime na papierom vystlaný plech na pečenie, posolíme a môžeme použiť aj obľúbené koreniny. Dáme piecť do rúry zohriatej na 190-200C.

Kuracie mäsko si nakrájame na nuggetky takej veľkosti aká nám vyhovuje. Mäsko posolíme a môžeme aj okoreniť čiernym korením. Do jednej misky vylejeme jogurt, v druhej miske zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán a koreniny podľa chuti.  Každú nuggetku najprv namočíme do jogurtu a potom obalíme zmesou strúhanky a parmezánu a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíme do rúry kde sa už pečie zelenina a pečieme cca 15 minút, potom každú nuggetku otočíme a ešte chvíľu prepečieme. Každá rúra ale pečie inak, tak si treba prispôsobiť časy podľa tej svojej. 

 


Pridať komentár