Tekvicovo perníkové muffiny


Chuť a vôňu perníkového korenia si spájam s jeseňou a hoci mám 100 chutí upiecť si už medovníčky, hovorím si, že je ešte len NOVEMBER a vianočné pečenie a výzdoba by ešte mohli počkať :) A tak siaham po tekvicovom pyré ale to perníkové korenie si veru neodpustím :)

Do týchto muffinov som nepridala žiaden rafinovaný cukor, sú sladené medom, ale vy môžete použiť také sladidlo, ktoré vám najlepšie vyhovuje. Receptu nijako neublíži ho osladíte javorovým, čakankovým, ďatlovým alebo ryžovým sirupom či cukrom.

Muffiny sú jemnučké, nie príliš sladké a viem si ich predstaviť namáčať do jogurtu alebo domáceho pribináčika.

Budete potrebovať

1 hrnček hladkej (špaldovej) múky
1/2 hrnčeka celozrnnej (špaldovej) múky
1čl prášku do pečiva
1čl sódy bikarbóny
štipka soli
2čl perníkového korenia
2 vajíčka
1 hrnček tekvicového pyré
1/2 hrnčeka medu (iného sladidla)
6PL oleja (rospusteného masla)
1/4 hrnčeka smotanového jogurtu

 

Postup

Vo väčšej mise poriadne premiešame všetky mokré suroviny - vajíčka, jogurt, olej, med a tekvicové pyré. V menšej mise premiešame všetky suché suroviny - obe múky, prášok do pečiva, sódu, soľ, perníkové korenie. Suchú zmes nasypeme do mokrej a premiešame tak, aby sa všetko dobre prepojilo, no nechceme cesto miešať príliš dlho a intenzívne.Formu na 12 muffinov vymastíme a vysypeme múkou alebo vyložíme papierovými košíčkami a cesto do nich rozdelíme. Pečieme cca 25-30 minút v rúre vyhriatej na 175C. Prepečenie si radšej skontrolujte špáratkom. V mojej hliníkovej forme sa vždy pečú o čosi kratšie :)

 

 


Pridať komentár