Tvarohová Lavaš štrúdľa s višňami


Táto naša Lavašová obsesia tuším nemá konca :) Úplne sme sa doň zamilovali a nielen pre jeho dokonalo čisté zloženie, čo u podobných kupovaných potravín nie je vôbec bežné. Úplne úžasná je jeho variabilita a použitie na milión spôsobov a čo je ešte lepšie - parádne pomôže ušetriť čas! Hlavne pri príprave nasladko. Táto tvarohová štrúľa je plná bielkovín, nie je príliš sladká a tak je to super kandidát aj na desiatu či olovrať pre malých aj veľkých. 

Budete potrebovať:

1 plát Lavaš
250g hrudkovitý tvaroh
250g jemný krémový tvaroh
2PL kukuričný škrob
vanilka
sladidlo podľa chuti (ja dávam cca 2-3PL práškového cukru)
maslo, višňový džem na potretie (môžete vynechať)
višne
vajíčko na potretie



Postup: 

Plát Lavašu si rozprestrieme a jednu polovicu ľahko potrieme rozpusteným maslom, druhú višňovým džemom (tento krok môžete kľudne aj vynechať). Plát preložíme napoly (aby maslo a džem zostali dnu). 

V mise premiešame oba tvarohy, pridáme škrob, vanilku a osladíme podľa chuti. Dobre vymiešame a rovnomerne navrstvíme na preložený plát Lavašu. Na tvaroh rozložíme višne a Lavaš zvinieme ako štrúdľu. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180C cca 25minút (kým povrch nie je krásne zlatavý). Nechám vychladnúť, môžeme poprášiť práškovým cukrom. Nech chutí <3


Pridať komentár