Banánovo-ovsené waffle


Pomalé víkendové rána sú u nás doma spojené s vôňou kávy, zeleného čaju a práve sa dopekajúcich wafflí či palaciniek <3 

V zime robíme častejšie kváskové waffle, kde je treba cesto pripraviť deň vopred a sú vynikajúce, ale jarné slniečko a prebúdzajúca sa príroda nás vyslovene láka na niečo odľahčené a zdravé.

Tieto waffle sú super rýchle a super zdravé, pretože obsahujú v podstate len 3 základné ingrediencie - banány, ovsené vločky a vajíčko. Ozdobovať a dochucovať môžete od výmyslu sveta. Ja milujem ešte horúce waffle posypať kúskami tmavej čokolády, pridať za lyžicu mandľového masla a čerstvé ovocie. Naša dcérka je zaľúbená do kombinácie ďatlového sirupu a ovocia a manžel si waffle ozdobí poriadnym kusom čokoládového krému a pridá nakrájaný banán.

Budete potrebovať  (na 5 wafflí)

2 vajíčka
1 hrnček (cca 250ml) jemných ovsených vločiek
2 banány
1/2 KL jedlej sódy
1/2 KL prášku do pečiva (ideálne bez fosfátov)
vanilka alebo škorica

vaše obľúbené ovocie, med, javorový sirup, čoko nátierky či orieškové maslá

 

 

Postup

Vajíčka, banány, ovsené vločky, PDP, jedlú sódu a vanilku (škoricu) dáme do mixéra a rozmixujeme na jemné hladké cesto. Necháme 5 minút postát a potom už len pečieme vo vyhriatom wafflovači. Ozdobíme podľa nálady, chuti a fantázie.

 


1 komentár


  • Linda

    Väčšinou máme na ranajky kornfleky alebo kašu a žiadne pomalé víkendové rána u nás nie su a je cítit len vôňu malinny a kaše alebo kornflekov


Pridať komentár