Banánový chlebík od Bena a Bobbyho


Kedysi dávno, keď som žila v New Yorku, poznala som dvoch malých vyberavých chlapcov. Volali sa Ben a Bobby. Nebolo ľahké pripraviť im jedlo, čo s chuťou zjedli, no po tomto banánovom chlebíku sa vždy len tak zaprášilo.

Ja pri jeho príprave používam kombináciu celozrnnej a hladkej špaldy, banány nechám prezrieť, aby boli čo najsladšie a tým pádom môžem použiť oveľa menej cukru, ako bolo v pôvodnom recepte. Už som párkrát piekla aj úplne bez cukru a vôbec mi tam nechýbal. Vyskúšajte podľa vlastných chutí.

Budete potrebovať:

200g múky
1čl jedlej sódy
0,5čl soli
1čl škorice
110g masla izbovej teploty
80g hnedého cukru
2 vajíčka
140g kyslej smotany
3 prezreté banány
vanilka, čoko kúsky, vlašské orechy

 

 

Postup:

Maslo izbovej teploty a cukor našľaháme do maslovej peny buď ručným šľahačom alebo v kuchynskom robote, trvá to pár minút. Madzitým si vo väčšej miske dobre premiešame múky, sódu, soľ, škoricu a vanilku. Popučíme si banány. Do našľahanej maslovej hmoty postupne po jednom všľaháme vajíčka. Pridáme kyslú smotanu a popučené banány a zašľaháme. Nakoniec postupne prisýpame múčnu zmes. Vypneme šľahač a vmiešame čoko kúsky a nasekané vlašské orechy. Dobre premiešame a vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme cca 50-60 minút na 175C. Chlebík by nemal byť vnútri vysušený, má zostať vláčny a vlhký.

 

 

 

 


Pridať komentár