Banány opečené v lievancovom cestíčku


Pečené banány sú obrovská lahôdka, podávané ešte teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny a medovým či karamelovým prelivom je to dokonalý dezert. No dnes sme si pripravili ich obmenu, ktorá sa poľahky zabalí do desiatového boxíku - plátky banánov obalené v lievancovom cestíčku a opečené na panvici. Dcéra ich miluje, občas si ich spolu pripravíme aj na víkendové raňajky a krochkáme pri nich blahom.
Budete potrebovať:

na 3-4 banány

1 vajíčko (ja som použila 6 prepeličích)
cca 100ml tekutiny (voda, mlieko, rastlinné mlieko)
100g múky (ja miešam špaldu bielu a celozrnnú v pomnere 1:1)
štipka prášku do pečiva a soli a škorice

 

 

 

Postup:

Zarobíme cestíčko, obalíme v ňom plátky banánov a na miernom ohni opečieme z oboch strán na ghee alebo inom tuku. Podávať môžeme teplé aj studené, na tanieri môžeme preliať medom, javorovým alebo ďatlovým sirupom a pridať čerstvé ovocie či orieškové maslá.