Chocolate chip cookies VEGAN


Čokoládová sezóna je u nás po celý rok a tieto koláčiky síce nepečieme tak často, ale máme ich veľmi radi. Vynikajúce sú ešte teplé ku káve či čaju. Majú super veľkosť aj na zabalenie si so sebou na túru či výlet. Energie majú tiež dosť a ja sa priznám, že pri ich príprave používam z väčšej časti celozrnnú špaldu (vtedy je treba pridať trošku viac tekutiny, lebo czr múka viac saje) a nikdy si to nikto nevšimol a ja mám hneď lepší pocit, že sladkosť je o čosi zdravšia :)

 

Budete potrebovať:

100g rozpustený kokosový olej
150g tmavý muscovado cukor
60g voda (mandľové alebo iné rastlinné mlieko)
vanilka

280g špalová múka
1ČL sóda bikarbóna
1ČL prášok do pečiva
0,5PL soli
1,5PL škrobu
160g čoko chips (aspoň 50% čoko)


Postup:

Zmiešame si v mise rozpustený kokosový olej, cukor, vodu a vanilku. V inej mise zmiešame múku, sódu, PDP, soľ, škrob a čoko čipsy. Suché a mokré suroviny zmiešame a poriadne premiešame. Na plech vyložený papierom na pečenie naložíme najlepšie pomocou menšej naberačky na zmrzlinu kopčeky cesta v dostatočnej vzdialensti od seba a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 8-9 minút. Cookies po vybraní z rúry vyzerajú trochu nedopečeno, ale tak to má byť, aby nám nestvrdli keď vychladnú. Aj s papierom ich  preložíme z plechu na kuchynskú dosku a necháme takto vychladnúť. Takto upečené cookies zostanú vnútri jemné a mäkkučké a na povrchu ľahko chrumkavé. Ak máte radšej chrumkavé cookies, pečte dlhšie cca 15 minút.