Čokoládové muffiny plnené orieškovým maslom (vegan)


Milujem čokoládové muffiny!!! A čím čokoládovejšie, tým lepšie! Asi je to dedičné, lebo aj naša dcéra ich miluje :) No a vždy, keď na ne dostaneme chuť, tak si upečieme tieto super čokoládové, rýchle a ľahké ako obláčik. Recept je ľahko prispôsobiteľný aj pre vegánov alebo ľudí s intoleranciami či alergiami na mliečne výrobky a vajcia. Stačí len zameniť kravský jogurt za akúkoľvek prijateľnú vegánsku alternatívu. 

Budete potrebovať

3/4 šálky vody
1/4 šálky jogurtu (kravského alebo vegánskeho)
1/4 šálky oleja 
1 PL jablčného octu
1čl vanilky
1 šálka špaldovej múky
1/4 šálky kvalitného kakaa 
1/2 šálky hnedého cukru
1/2 šálky mini čokoládových čočiek
1/4 čl soli
1/2 čl prášku do pečiva
1/2 čl sódy
orieškové maslo (nám v nich chutí slowtella)
Pár mashmallows na pavúčie siete

 

Postup

Zohrejeme si rúru na 170C. Zmiešame prvých 5 surovín a počkáme 10 minút. V inej mise zmiešame zvyšok surovín a vlejeme mokré do suchého, jemne premiešame, kým sa suroviny spoja a postupne naplníme 12 muffinový plech vyložený papierovými košíčkami, alebo vymastený a vysypaný múkou. Do každého muffinu môžeme pridať za lyžičku orieškového masla. Pečieme cca 25 minút. 

Ak chceme muffinky dekorovať, pár mashmallows si roztopíme v mikrovnke alebo nad parou, pridáme kvapku vody a lepivú hmotu medzi prstami natiahneme a nalepíme ma muffiny. 

Dobrú chuť.😋