Mrkvánky bez cukru s povidlami


Recept na mrkvánky je až notoricky známy, no napriek tomu ich pridávam aj sem na blog, pretože sú ideálnym snackom, desiatou či olovrantom, ak máte chuť na sladké a zároveň sa chcete vyhnúť pridanému cukru. V ich zložení je len pár základných surovín. Super dôležitým je ale výber hustého džemu, ktorý sa pri pečení neroztečie a zároveň nepridá zbytočný cukor. V našom prípade je voľba jasná - slivkové (jablkové, hruškové) povidla. Povidla kupujem z overeného zdroja, ovocie sa varí takmer celý deň pomaly vo veľkom hrnci na záhrade, cukor sa nepridáva žiaden.

Budete potrebovať

200g nastrúhanej mrkvy
200g múky (mix celozrnnej a hladkej)
100g zmäknutého masla
1KL prášku do pečiva 

Hustý lekvár - ideálne povidla bez cukru

Podľa chuti - škorica, vanilka či perníkové korenie do cesta

 

Postup

V mise zmiešame nastrúhanú mrkvu, maslo, múku s práškom do pečiva a rukou vypracujeme cesto. Ak by sa príliš lepilo, môžete pridať trochu múky. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na hodinku.

Cesto podsypeme múkou, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a do stredu každého naložíme lyžičku hustého lekváru - najlepšie to funguje s nesladenými povidlami ❤️ Protiľahlé rožky cesta spojíme a vytvoríme tak plnené “šatôčky” Ale môžete použiť aj formičky na plnené taštičky či preložiť cesto do trojuholníka a okraje spojiť pomocou vidličky.

Pečieme v rúre predhriatej na 170C cca 20 minút. Upečené, ešte teplé môžete poprášiť práškovým cukrom. 


Pridať komentár