Muffiny "zelené smoothie"


Domáce muffiny sú vítanou zmenou v dcérinom desiatovom boxíku. Majú akurátnu veľkosť a keď pri ich príprave použijete zdravé, ľahko stráviteľné a nutrične bohaté prísady, môžete si na nich bez výčitiek pochutnať aj na raňajky. Tieto zelené muffiny ozeleneli zo špenátu, ale špenátovú chuť nemajú :) Dnes som ich prisladila ryžovým sirupom, ktorý má úplne neutrálnu chuť a najsilnejšie je cítiť chuť zrelých banánov. Vyskúšajte!
Budete potrebovať:

2 vajíčka
50g oleja (ghee, masla)
2 veľmi zrelé banány
90g sladidla - med, javorový, obilný, datľový sirup
vanilka
150g ovsených vločiek
60g múky
1ČL sódy bikarbóny
1,5ČL octu
štipka soli
1ČL ceylónskej škorice
90g baby špenátu
55g vody (rastlinného mlieka)
čoko čipsy (nemusia byť)


Postup:

Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri a keď vznikne jemné cesto peknej zelenej farby tak ho rozdelíme do 12 muffinových košíčkov (môžeme pridať čokoládové čipsy) a pečieme na plechu na muffiny pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút. Konktrolujeme špáradlom, keď vyjde čisté je hotovo :)