Pečiatkové sušienky s mandľovým maslom


Zdravé a výživné sušienky, navyše doma pripravené, sú vždy skvelým doplnkom každého výletu, pikniku či desiatovej krabičky. Tieto sušienky neobsahujú žiaden rafinovaný cukor. Ja som pri ich príparve použila med, ale dosladiť ich môžete aj javorovým sirupom, zahustenou jablkovou šťavou, ďatlovou pastou alebo sirupom...čo bežne doma používate a čo máte radi. Nie je problém použiť aj kokosový alebo bežný cukor. 

Mandľové maslo má jemnú zamatovú chuť, ale ak máte radšej trebárs to arašidové, pistáciové, lieskovoorieškové alebo maslo zo slnečnicových semiačok, skúste a zameňte, sušienky bucú tak chutiť vždy trochu inak :)

Budete potrebovať

1 vajíčko
135g mandľového masla (iného orechového alebo semiačkového masla)
100g medu (iného obľúbeného sladidla)
110g zmäknutého masla
1/4 KL soli
Vanilka
1 KL sódy bikarbóny
150g múky
130g mleté ovsené vločky alebo ovsená múka

 

Postup  

V mise poriadne rozmiešame vajíčko, med, mandľové aj obyčajné maslo a postupne zapracujeme múku, mleté ovsené vločky, soľ, vanilku a sódu. Cesto necháme 20 minút zachladiť a potom sa môžeme rozhodnúť, či chceme z cesta tvarovať guličky, ktoré rozpučíme pečiatkou, alebo cesto rozvaľkáme (najlepšie zakryté potravinovou fóliou), opečiatkujeme pečiatkami a vykrojíme sušienky. Pečieme cca 12 minút na 180C, sušienky by mali chytiť peknú zlatohnedú farbu.

 

 


Pridať komentár