V rúre pečené donuts (VEGAN)


Donuts - och, všetky tie nadýchané, s farebnou a lesklou polevou a posýpkami od výmyslu sveta. Dcéra vždy ide na nich oči nechať. A tak sme si povedali, že si doma upečieme vlastné. Bez droždia, bez vyprážania, dokonca bez rafinovaného cukru. A sú úžasné! Rýchlo pripravené, mäkké ako obláčik a pri ich zdobení je limitom len Vaša fantázia <3

Budete potrebovať

  • 1/2 hrnčeka mlieka (rastlinné, kravské)
  • 2čl jablčný ocot
  • Vanilka
  • 7PL oleja
  • 1/2-2/3 hrnčeka javorového sirupu
  • 2 hrnčeky múky (mix czr a hladká)
  • 1čl prášok do pečiva
  • 1čl sóda bikarbóna
  • 1/4 čl soľ

 

Postup

V malej miske zmiešame mokré ingrediencie, vo veľkej mise premiešame suché ingrediencie. Vlejeme mokré do suchého, miešame, kým vznikne hladké cesto. Cesto premiestnime pomocou lyžice alebo cukrárskeho vrecka do vymazaného plechu na donuts. Pečieme 8-10 minút na 180C. Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočívať na mriežke v plechu a až potom donuts vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Polevy 

  • mascarpone alebo lučina + rozpustená čokoláda
  • mascarpone + sladidlo (dala som ryžový sirup) + šťava z čučoriedok alebo repy
  • práškový cukor + citrónová šťava 
  • práškový cukor + šťava z čučoriedok alebo repy
  • rozpustené maslo + škoricový cukor