News — karamel RSS



Čokoládový chlebík s hruškami a karamelom

Tento koláčik je skôr zo série "víkendové mlsanie" ako desiatové dobroty :) Je to taký typický jesenný koláčik s vôňou škorice a chuťou čokolády, karamelu a pečených hrušiek. Pre môj lepší pocit z mlsania, používam mix celozrnnej a hladkej špaldy (viac vlákniny, vyššia výživová hodnota). Po upečení nemusíte chlebík polievať polevou vôbec a bude chutiť výborne. No ak máte zrovna chuť na silnú čoko-karamelovú chuť, odporúčam ho poliať ganache a pofŕkať domácim karamelom. Z množstva surovín na výrobu karamelu, ktoré nižšie uvádzam, Vám vyjde väčší pohár lahodného karamelu, z ktorého na chlebík použijete lyžicu, dve. Zvyšok odložte do chladničky a uvidíte, že dlho sa tam nepobudne. Ak potrebujete, aby opäť získal tekutú konzistenciu, stačí ho ohriať. Budete potrebovať 1,5 hrnčeka...

Pokračovať v čítaní



Jablkový koláč so slaným karamelom

Sezóna šťavnatých sladkých jabĺk je v plnom prúde a k jablkám neodmysliteľne patrí škorica a u nás doma aj slaný karamel. Ale ten vlastne patrí asi k akémukoľvek jedlu, občas postačí aj obyčajná lyžica. Prinášame Vám náš obľúbený jesenný jablkový koláč, tak si spolu s deťmi rozvoňajte kuchyňu škoricou a pečenými jabĺčkami aj vy.  Budete potrebovať :  NA SLANÝ KARAMEL 200g cukru 90g masla 125g sladkej smotany na šľahanie 1/2-1 KL soli NA CESTO 4 veľké jablká 1 PL cukor 2 kopcovité KL škorice 125g masla 185g vody (mlieka) 80g cukru 2 vajíčka 185g múky 1KL jedlej sódy 1KL prášku do pečiva 3-4PL slaného karamelu Orechy vlašské alebo pekanové Your browser does not support our video. Postup : Začneme výrobou...

Pokračovať v čítaní