Zázvorníky v našej rodine robievala iba moja babina Marienka a dostali sme od nej vždy pre Vianocami plnú krabicu. Ako dieťa som ich zbožňovala, páčila sa mi ich chrumkavosť (hneď po upečení sú tvrdé ako kameň a potrebujú odstáť, aby zmäkli) a jemné štipkanie zázvoru na jazyku. Poznáte ich? Nebývajú asi úplne bežnou súčasťou vianočného stola, tak ak máte chuť vyskúšať niečo iné a nepoznané, choďte do toho a napíšte mi, či vám chutia tak ako mne :o) Budete potrebovať 400g múky200g práškový cukor10g sušený zázvor10g Salajka 2PL oleja3 celé vajíčka Postup: Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme olej, zázvor a salajku. Nakoniec po častiach zapracujeme múku. Cesto si rozvaľkáme na jemne pocukrovanej doske a vyváľame na hrúbku cca 5mm....
Domáce muffiny sú vítanou zmenou v dcérinom desiatovom boxíku. Majú akurátnu veľkosť a keď pri ich príprave použijete zdravé, ľahko stráviteľné a nutrične bohaté prísady, môžete si na nich bez výčitiek pochutnať aj na raňajky. Tieto zelené muffiny ozeleneli zo špenátu, ale špenátovú chuť nemajú :) Dnes som ich prisladila ryžovým sirupom, ktorý má úplne neutrálnu chuť a najsilnejšie je cítiť chuť zrelých banánov. Vyskúšajte! Budete potrebovať:2 vajíčka50g oleja (ghee, masla)2 veľmi zrelé banány90g sladidla - med, javorový, obilný, datľový sirupvanilka150g ovsených vločiek 60g múky1ČL sódy bikarbóny1,5ČL octuštipka soli1ČL ceylónskej škorice90g baby špenátu55g vody (rastlinného mlieka) čoko čipsy (nemusia byť) Your browser does not support our video. Postup:Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri a keď vznikne jemné cesto peknej zelenej farby...