Čokoládový chlebík s hruškami a karamelom
Tento koláčik je skôr zo série "víkendové mlsanie" ako desiatové dobroty :) Je to taký typický jesenný koláčik s vôňou škorice a chuťou čokolády, karamelu a pečených hrušiek. Pre môj lepší pocit z mlsania, používam mix celozrnnej a hladkej špaldy (viac vlákniny, vyššia výživová hodnota). Po upečení nemusíte chlebík polievať polevou vôbec a bude chutiť výborne. No ak máte zrovna chuť na silnú čoko-karamelovú chuť, odporúčam ho poliať ganache a pofŕkať domácim karamelom. Z množstva surovín na výrobu karamelu, ktoré nižšie uvádzam, Vám vyjde väčší pohár lahodného karamelu, z ktorého na chlebík použijete lyžicu, dve. Zvyšok odložte do chladničky a uvidíte, že dlho sa tam nepobudne. Ak potrebujete, aby opäť získal tekutú konzistenciu, stačí ho ohriať. Budete potrebovať 1,5 hrnčeka...