Máte radi sladké raňajky? U nás doma vedú a hovorím si - prečo nie? Keď sladké, tak najlepšie v prvej polovici dňa. A keď sladké, tak najlepšie s minimom rafinovaného cukru. Predstavujem Vám kváskovú verziu wafflí, do ktorej si pridáme perníkové korenie a prevonia celý dom. Kvások používam tuhý pšeničný - "lievito madre" ale myslím, že sa vôbec nič nestane, ak použijete aj ražný. Waffle je možné piecť aj bez toho, aby museli noc stráviť v chladničke, ale ak chcete naplno využiť benefity kvásku, pečte ich až ráno. Budete potrebovať: 100g kvásku "lievito madre"350g mlieka alebo vody70g rozpusteného masla 1 vajíčko2PL medu150g špaldy hladkej150g špaldy celozrnnej1KL jedlej sódy1KL perníkového korenia 1/4L soli Your browser does not support our video. Postup:...
Čokoládová sezóna je u nás po celý rok a tieto koláčiky síce nepečieme tak často, ale máme ich veľmi radi. Vynikajúce sú ešte teplé ku káve či čaju. Majú super veľkosť aj na zabalenie si so sebou na túru či výlet. Energie majú tiež dosť a ja sa priznám, že pri ich príprave používam z väčšej časti celozrnnú špaldu (vtedy je treba pridať trošku viac tekutiny, lebo czr múka viac saje) a nikdy si to nikto nevšimol a ja mám hneď lepší pocit, že sladkosť je o čosi zdravšia :)Budete potrebovať:100g rozpustený kokosový olej150g tmavý muscovado cukor60g voda (mandľové alebo iné rastlinné mlieko)vanilka280g špalová múka1ČL sóda bikarbóna1ČL prášok do pečiva0,5PL soli1,5PL škrobu160g čoko chips (aspoň 50% čoko) Your browser does...
Sezóna šťavnatých sladkých jabĺk je v plnom prúde a k jablkám neodmysliteľne patrí škorica a u nás doma aj slaný karamel. Ale ten vlastne patrí asi k akémukoľvek jedlu, občas postačí aj obyčajná lyžica. Prinášame Vám náš obľúbený jesenný jablkový koláč, tak si spolu s deťmi rozvoňajte kuchyňu škoricou a pečenými jabĺčkami aj vy. Budete potrebovať : NA SLANÝ KARAMEL 200g cukru 90g masla 125g sladkej smotany na šľahanie 1/2-1 KL soli NA CESTO 4 veľké jablká 1 PL cukor 2 kopcovité KL škorice 125g masla 185g vody (mlieka) 80g cukru 2 vajíčka 185g múky 1KL jedlej sódy 1KL prášku do pečiva 3-4PL slaného karamelu Orechy vlašské alebo pekanové Your browser does not support our video. Postup : Začneme výrobou...